Звернення до вчителів

Шановні колеги!

Вітаємо Вас на сторінці інформаційно-методичного порталу "Віртуальний методичний кабінет" Харківського ліцею № 107 Харківської міської ради Харківської області.

Віртуальний методичий кабінет ( ВМК)–це багатопланове інформаційне середовище, зорієнтоване на взаємодію адміністрації Харківського ліцею № 107 ХМР ХО, ліцейських методичних об'єднань та педагогічних працівників в умовах оновлення та розвитку методичної роботи в ліцеї, з метою підвищення ефективності методичної роботи та професійної компетентності педагогів. ВМК забезпечує максимальне полегшення доступу педагогічного колективу до інформаційних ресурсів, які повсякденно використовуються в освітньому процесі.

Запрошуємо до співпраці творчих активних колег.

четвер, 3 січня 2019 р.

Сертифікація вчителів

Сертифікація педагогічних працівників — це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника (зокрема й з педагогіки та психології, практичних вмінь застосування сучасних методів і технологій навчання), що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи.

Мета сертифікації вчителів. Стаття 48 проекту Закону визначає мету сертифікації як: підвищення престижності педагогічної праці стимулювання педагогічних працівників до особистісного та професійного зростання.
Шляхи сертифікації педагогів ЗЗСО: тестування професійних знань і компетентностей (проводитиме спеціально уповноважена держава установа) моніторинг роботи вчителя — практичних умінь застосування сучасних методів і технологій навчання, вивчення практичного досвіду вчителя (проводитиме Державна служба якості освіти). За цими даними можна уявити, що будуть перевіряти. 
Право на проходження сертифікації матимуть педагогічні працівники, які: працюють не менше трьох років у закладах освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти здійснюють викладацьку діяльність та/або мають педагогічне навантаження. 
Переваги проходження сертифікації Педагогічні працівники, які отримають сертифікати, матимуть право: на щомісячну 20%-ову доплату до посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно до обсягу педнавантаження протягом строку дії сертифіката (тобто 3 роки) впроваджувати і поширювати методики компетентнісного навчання та нові освітні технології брати участь у процедурах і заходах, пов’язаних із забезпеченням якості та впровадженням інновацій, педагогічних новацій і технологій у системі освіти.
Сертифікація вчителів початкових класів – 2019 
Для громадського обговорення запропоновано проект постанови КМУ «Про затвердження Положення про сертифікацію педагогічних працівників». Згідно з пунктом 2 цього проекту у 2019 році очікують провести пілотну сертифікацію 2000 педагогічних працівників (вчителів початкових класів) за критеріями: пропорційно кількості у кожній області та Києві зі стажем роботи на відповідній посаді не менше двох років. Сертифікацію куруватиме МОН спільно з: Державною службою якості освіти та її територіальними органами (ДСЯО) Українським центром оцінювання якості освіти та його регіональними центрами (УЦОЯО). До проведення сертифікації дозволять залучати працівників: закладів освіти органів управління освітою. Порядок сертифікації педагогічних працівників Щоб уявити порядок усієї процедури, оглянемо норми спроектованого Положення про сертифікацію педагогічних працівників (далі — Положення). 
Положення встановлює: засади функціонування системи сертифікації педагогів закладів освіти порядок проведення сертифікації. 
Реєстраційні документи для проходження сертифікації Педагогічні працівники, охочі пройти сертифікацію, подають реєстраційні документи у строки, встановлені МОН. Реєстрація триває не менше 3 тижнів. Реєстраційні документи необхідно надіслати до відповідного регіонального центру УЦОЯО одним зі способів: рекомендованим поштовим відправленням доставити нарочно. 
Перелік документів: 
оформлена реєстраційна картка-заява (бланк формується з використанням спеціального сервісу на веб-сайті УЦОЯО) 
копія паспорта громадянина України 
копія одного з таких документів: довідка про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи — платника податків або картки фізичної особи — платника податків, або сторінки паспорта, на якій зроблено відмітку із даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків сторінка паспорта, на якій зроблено відмітку про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта (для особи, яка через свої релігійні переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків) 
довідка із закладу освіти, де працює педагог, з такою інформацію про нього: прізвище, ім’я, по батькові назва посади (з уточненням фаху, за яким працює) загальний стаж педагогічної діяльності стаж роботи на займаній посаді спеціальність (за дипломом) кваліфікаційна категорія педагогічне звання.
Зміст сертифікації та інші складові можна знайти за посиланням

Немає коментарів:

Дописати коментар